kolego w tym temacie kontakt z grygy wie co robi i cała operacja kodowania potrwa pare minut, :lol: :lol: :lol:
jak sprawdzić kontrolkę check engine?
Zwiń
X
-
jak sprawdzić kontrolkę check engine?
witam
Chcę sprawdzić kontrolkę check engine bo na vagu pokazuje błąd mieszanki(16556 za bogata) a nie zapala się kontrolka i zastanawiam się czy gazownicy czasem nie zmienili obwodu.Słyszałem ze stosują takie praktyki zeby klient ich nie nachodził bo idealne zestrojenie gazu jest trudne i czasochłonne.No i jak to najlepiej sprawdzić?
Dodam ze lampka zapala się po włączeniu zapłonu i gasnie kilka sekund po odpaleniu.
-
-
przecież kontrolka check engine zapala sie po włączeniu zapłonu.
Prawidłowo po zapaleniu silnika powinna zgasnąć.
Pojawienie sie błędu nie zawsze równa sie z zapaleniem kontrolki, wszystko zależy od rodzaju błędu. jeśli sporadyczny to kontrolka sie nie zapali, jeśli powtarzający sie to będzie sie palić nonstop.
Komentarz
-
-
podobno mostkuja do kontrolki oleju - i wszystko ladnie gasnie
jak dobrze pamietam to na wspomnianym tesvie ni mozna sprawdzic tej wlasnie kontrolki - bo ona sie swieci po wlaczeniu zaplonu. mozna by odlaczyc np lambde, jej brak w systemie na bank powinien zapalic ta kontrolke.
powodzeniapablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
jakis czas temu odłączałem lambde bo miałem problemy i sprawdzałem czy pracuje ale na krótko i kontrolka nie zapaliła się ale na vagu błąd był(lambda signal too low czy coś takigo) więc sam nie wiem ale raczej z olejem nie jest zmostkowana bo olej gasnie chwile wcześniej
[ Dodano: Nie 02 Gru, 07 23:35 ]
A wogóle to powiedzcie ile wam palą wasze 2.0 AQY benzyny i gazu.
Komentarz
-
-
jak mi padała lambda to czasem zapalała CHECK E. a czasem nie, odłączenie fizyczne sondy powinno (może nie od razu) zaświecić lampkę
Moja piękna i rozrzutna kobyłka wciąga na trasie przy BARDZO delikatnej jeździe (wóżki widłowe mnie wyprzedzają ) 7L, a czasem przy wietrze w plecy i z górki nawet mniej ale to na prawdę porażka tak jeździć... cały czas mam świadomość że utwierdzam ludzi w stereotypowym przekonaniu że skoda to zawalidroga
Przy normalnej jeździe na trasie 110-130 pali 7,5 do 8L
w mieście to od minimum 8,5 do 10 w zimie i korkach[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
-
Panowie: od razu gaziarze źli bo odłączają. :?
to proszę wziąć pod uwagę, że są pewne systemy, które w fabrycznym okablowaniu maja możliwość odcięcia checka i reset pamięci. i nie jest to żadne świętokradztwo zamontowanie czegoś takiego, jeśli jeszcze producent tego systemu wskazuje konieczność takowego podłączenia. Oczywiście w trakcie jazdy na Pb wszystkie systemy pracują tak, jakby nie było inst LPG.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz